Tips til Dagsværksgrupper

Dagsværksgruppen er en mulighed for at lave det, man selv synes er sjovt og meningsfuldt – og en mulighed for at bidrage til et godt socialt miljø på jeres skole. Der er ikke en facitliste – i stedet er OD, hvad I selv gør det til.

Vi står altid klar til at hjælpe jer med udgangspunkt i, hvad I selv ønsker jeres Dagsværksgruppe skal være.

Tøv ikke med at kontakte os på od@od.dk eller 33 11 45 40

Her er et par tips til arbejdet i Dagsværksgrupper:

  • Sørg for at OD’s sekretariat har kontaktoplysninger på mindst én person fra jeres Dagsværksgruppe, så vi har mulighed for at kontakte jer med hjælp og information.
  • Hav fokus på at lave aktiviteter. I behøver ikke at holde mange lange møder efter skole. Det meste kan koordineres i en beskedgruppe eller evt over en frokost i spisefrikvarteret – I kan fx mødes i kantinen i spisefrikvarteret en fast dag om ugen op til Dagsværkdagen.
  • Hav det sjovt og hyggeligt sammen. Fokuser på, hvad I synes er sjovt og meningsfuldt at lave – så er der sandsynlighed for at andre også synes det er sjovt og meningsfuldt.
  • Samarbejd gerne med andre grupper og udvalg på skolen, fx elevråd, klimaudvalg, café-udvalg, strikkeudvalg, festudvalg.
  • Brug de aktiviteter, I laver, til både at få flere til at arbejde på Dagsværkdagen, men også til at få flere med i jeres Dagsværksgruppe. Måske der er elever på jeres skole, som synes det er rigtigt fedt at lave en OD-café? Så hiv dem med i planlægningen.
  • Spørg jeres gode venner på skolen, om de ikke har lyst til at være med til at lave sjove ting med Dagsværksgruppen. Det er okay at komme med i en Dagsværksgruppe, fordi man synes det er godt selskab.
  • Flere Dagsværksgrupper har profiler på sociale medier, så de der kan skrive ud til eleverne på deres skoler og oprette event for deres arrangementer.
  • I Dagsværksgruppernes Ressourcemappe kan I også finde information om, hvordan I kan søge penge fra Dagsværkspuljen til at lave aktiviteter på jeres skole – det vil vi nemlig meget gerne støtte økonomisk.